Over Stephanie

Mijn naam is Stephanie Kooijman en ik ben geboren op 6 mei 1993. Op 5-jarige leeftijd ben ik begonnen met ponyrijden op manege ‘De Prinsemolen’ te Rotterdam. Gedurende mijn pony carrière heb ik verschillende pony’s gereden zoals Diego, Hapollo en Sharom des Bruyeres. Van lieve Sham leerde ik heel veel en kwamen we tot de Z1.

Helaas werd ik snel te groot voor Sham en op mijn 14e maakte ik de overstap naar de paarden met de 3-jarige Zidane. Mijn droom was om junioren te rijden. Met Zidane zou dit te lang duren, dus verkochten we Zidane en daar kwam Winston voor in de plaats. Ook kochten we Nurejev van Imke Schellekens-Bartels en daardoor kwam alles in een stroomversnelling. Toen ook Ulysse op stal kwam, werd ik opgenomen in het B-kader Junioren.

In 2010 werd Winston mijn eerste paard bij de Junioren en kregen we het vertrouwen van bondscoach Tineke Bartels om te mogen starten op het EK Junioren in Krönberg (Duitsland). Met het team behaalden we zilver, individueel en in de kür op muziek werd ik 4e! In maart 2011 werd ik stalruiter bij de Academy van familie Bartels te Hooge-Mierde. Ook dat jaar maakte ik deel uit van het EK-team.

 

In 2012 heb ik de overstap gemaakt naar de Young Riders en niet zonder succes. Binnen 3 wedstrijden zaten we in het A-Kader en ook werd ik opgenomen in het Rabobank Talententeam. Ook maakten we weer deel uit van het EK-team en wonnen we de CHIO-Cup finale. Dit alles herhaalden we in 2013 en 2014.

In januari 2015 was het tijd voor een nieuwe uitdaging en verhuisde ik van de Academy naar Stal de Randhoeve in Dordrecht. Naast de werkzaamheden hier besloot ik in 2016 ook voor mezelf te beginnen. Deze keus zorgde ervoor dat ik in augustus 2016 naar Stal Keytenburg in Rucphen verhuist ben om me hier volledig op SK Dressage te kunnen richten. Een moeilijke beslissing dat jaar was de verkoop van mijn topper Winston. Hij is 10 jaar in mijn bezit geweest en we hebben deelgenomen aan 6 EK’s. Op het laatste EK U25 in 2016 eindigden we als 5e. Gelukkig heeft hij een top adres en was hij in 2017 weer aanwezig op het EK Junioren hier in Roosendaal.